02 december 2011

Kot da nimam že dovolj dolgega seznama

AS IF MY LIST WEREN'T LONG ENOUGH ALREADY

Še pod vtisom prijetne igre izmenjave sem tudi pri Klavdiji rekla, da sem za igro. In to še preden je napisala pravila in pogoje. In tako me je doletela naloga, da naredim nekaj na temo, ki se začne na črki ER. Prav mi bodi :)
/ Still under the impression of a nice swap, I agreed to play along with Klavdija as well. But I did it before she wrote the instructions. And so I ended up with the task of making something on a theme beginning with ER. Serves me right :)

Po prvem tuhtanju sem šla gledat po slovarju. Uporabnih domačih besed na ER slovenščina itak ne premore, med vsemi latinskimi posvojenkami in geografskimi variantami pa se mi je na koncu EROZIJA zdela še najbolj izvedljiva.
/ After first thinking, I had to take the dictionary. The Slovenian language does not have any useful authentic words beginning with ER, so I had to choose from the words borrowed from Latin and geographic names. In the end, EROZIJA (erosion) seemed the most acceptable.



Moja erozija. Iz fima. Svetlečih kovinskih odtenkov. In malo temno rjave zraven. In z velikimi kristali soli.
/ My erosion. Made of fimo. Glittery metallic tones. And a bit of dark brown. And salt.


V obliki srca. Erozija srca... Ampak v poezijo se pa ne bom spuščala. Ne danes. Mogoče pa bo komu drugemu izziv.
/ In the shape of a heart. Erosion of the heart... But I'm not going into poetry. Not today. Maybe someone else will find it challenging.

Zdaj pa nazaj k seznamu...
/ And now back to my list...

Nataša