18 junij 2013

Iz ostankov in zalog

FROM SCRAPS AND STOCKS

Kar tako, skoraj odsotno sem prevaljala in pregnetla kupček ostankov, ga nekajkrat prepognila in prerezala ... pa so se kar pokazali uporabni vzorčki.
Pa še spomnila sem se, da imam poldrage kamenčke v takšnih barvah.

Just so, almost absent-mindedly, I rolled and squashed together a pile of scraps, folded it over a few times, made some cuts ... and there they were - pretty useful patterns.
And I remembered I had chips of semi-precious stones in such colours.



Nekaj kupčkov ostankov sem zvaljala v enobarvne plahtice, jih zložila izmenično svetlo-temno, odtisnila vzorčke, odrezala rezine ... pa je bilo kar naenkrat kosov za dve ogrlici.

I rolled some piles of scraps in single coloured sheets, stacked them in turns (light and dark ones), pressed in some patterns, cut off the slices ... and suddenly, there were enough pieces for two necklaces.


In to tako, da imajo vsi kosi vzorec na obeh straneh. In hrapavo strukturo.
Tudi za te sem našla ustrezne kamenčke.

All pieces have patterns on both sides. And coarse surface.
I had matching ships for these as well.



Iz bele, turkizne in vijolične so nastali hrapavi polžki. V zalogah pa so bili koščki školjk z neke morske ogrlice in stekleni kamenčki.

I used white, turquoise and purple fimo to make ragged-edge coils. And I used some pieces of shells and glass chips.


Naletela sem tudi na te školjke. In jih na hitro dala na žico. Taka odštekana je nastala, kot da bi bila od morskega psa v najstniški/disko fazi :)

I also came across these shells. And I quickly put them on some wire, ending up with a funky choker, reminding me of a teenage/disco-loving shark :)


Seznam idej in izzivov se pa nič ne krajša...

And the list of ideas and challenges isn't getting any shorter...

Nataša