28 julij 2013

Fimo na morju (3)

FIMO AT THE SEASIDE (3)

Ribice in školjkice sem naredila jaz (stroppel cane z glitter modro),
The fish and the shells were made by me (stroppel cane with glitter blue),


figurice pa punce.
and figurines by the girls.


Vijolični in roza ostanki so bili v celi zgodbi poglavje zase :)
Purple and pink scraps had their own chapter in the whole story :)



Nataša

27 julij 2013

Fimo na morju (2)

FIMO AT THE SEASIDE (2)

Iz črtastih plahtic je nastalo še nekaj manjših koščkov:
A few more pieces from striped sheets:

hrapavo
coarse



modro
blue


malo mešano
mixed



Nataša

26 julij 2013

Fimo na morju (1)

FIMO AT THE SEASIDE (1)


Fimo pripomoček številka ena letošnjega dopusta: pašta mašina.
Približno pol kile raznih ostankov sem postopoma prevaljala in narezala, da sem dobila tole. Sicer izgleda bolj kot katalog za barve prevlek za avtosedeže, ampak glede na to, da se bo uporabljalo kot osnova/podlaga/polnilo, se z barvami niti ne obremenjujem preveč. Glavno je, da se bo kadarkoli dalo takoj uporabiti.
Fimo tool No.1 of this year's holiday: pasta roller.
I had approximately half a kilo of fimo scraps with me. Step by step, I rolled and cut them to get these. They look more like a car seat cover catalogue, but given that I'll be using them as a base or filler, I don't really give much thought to colours. The main thing is that they are ready to be used at any time.



Preden sem prišla do enobarvnih, so vse plahtice izgledale bolj ali manj takole
Before I ended up with single-coloured ones, all sheets looked more or less like this


In jaz v teh črtah (seveda) vidim plaže, morje, nebo ... ne bi moglo biti bolj minimalistično in ne bi moglo biti bolj neponovljivo
And for me, these stripes (naturally) resemble beaches, the sea, the sky ... couldn't be more minimalistic and couldn't be more unrepeatable


Ena malo večja, malo temnejša. V zgornjem delu so se mi z bleščicami celo zvezde posrečile. Še dobro, da ni perfektna (ima nekaj prask in nekaj mehurčkov) - dovolj dober izgovor, da mi je ne bo treba dati iz rok :)
One larger, a bit darker. I even had luck with glitter and got some stars in the upper part. It's good that it is not perfect (it has some scratches and bubbles) - a good enough excuse to keep it for myself :)



Nataša

16 julij 2013

Cake Pops - prvi poskus


Seveda sem jih že videla. Ampak se mi je vedno zdelo, da glede na to, da sem bolj "keksopek" kot "tortopek", meni kaj takega že ne bi uspelo.

Potem pa sem naletela na super navodila pri Tasty & Tempting, ki so me prepričala, da smo se s puncama podale v eno tako počitniško packalno pustolovščino. Navodila so nam bila zelo v pomoč, predvsem za spodbudo in osnovne smernice, potem smo pa naredile kar precej po svoje.

- - -
Najprej biskvit - uporabile smo preizkušen in zelo preprost recept za jogurtovo pecivo, ki ga od prvega dne uporabljamo tudi za naše muffine:

1 lonček navadnega jogurta, 1 lonček sladkorja, 2 lončka gladke bele moke, 1/3 lončka olja, 2 jajci, pecilni prašek in vanilin sladkor - vse sestavine penasto zmešamo, vlijemo v pekač in pečemo pri 160-180 stopinj malo več kot 20 minut
(količina zmesi zadostuje za 12 velikih muffinov; takrat običajno v 6 posodic naložimo osnovno zmes, v preostanek pa vmešamo še 2 veliki žlici kakava - za čokoladoljubce)

Za prvi poskus sem vzela samo polovico pečenega biskvita, ga po navodilih ohladila in zdrobila, nato pa dodala 100 g sira (Sparov navadni - pol škatlice), 50 g masla in 30 g sladkorja v prahu. Je bilo čisto dovolj, in masa je bila čisto zares takšna kot PlayDoh, tako da sploh ni bil problem narediti kolikor toliko enakih kroglic (nekaj več kot 40 jih je nastalo).


Ostala "oprema": palčke (uporabila sem lesene, našla sem jih v Sparu, malo debelejše so od Fackelmannovih), dve vrsti čokoladnega obliva, dve vrsti posipa in kokosova moka.


Palčke sem pomočila v čokolado (ni treba več kot 1 cm) ...


... in potisnila v kroglice.


Večina čokolade ostane zunaj, en tak gumbek na spodnji strani.


Za stojalo sem uporabila cedilo (naše ima ravno dno). Mini nasvet: pod cedilom je zložena kuhinjska krpa, da palčke ne zdrsavajo sem in tja po krožniku/pladnju.


Med delom s čokolado smo imele preveč polne roke, da bi vse dokumentirale, zato samo še nekaj slik rezultatov.

Najpreprostejše - čokoladni obliv in kokosova moka.


Čokoladni obliv in nekaj variacij posipov.


Punci sta naredili še nekaj rekvizitov za lutkovne igrice ...


... potem pa me pustili samo v kuhinji, da sem se še malo izživljala.


Še ena skupinska, preden smo jih dali v "uporabo".



- - -

Vtisi, izkušnje, opombe:
- velikost kroglic je bila glede na strukturo naše zmesi še ravno prava, da niso bile pretežke, da bi zdrsnile s palčke med okraševanjem ali drsele po palčki navzdol kasneje
- za kroglice s posipom je boljša osnova temna čokolada - vsebuje manj maščobe in je malo bolj kompaktna, tako da posip ostane na mestu
- obliv iz mlečne čokolade je imeniten za bolj "pralinaste", ker je malo bolj tekoč in se potem lepo blešči, ko se strdi
- naslednjič bom nekoliko skrajšala palčke, ker bodo z znižanim težiščem verjetno manj opletale v kozarcih v hladilniku
- mislim, da smo pokazale, da se da čisto spodobne "popse" narediti z najbolj osnovnimi sestavinami
- kljub navdušenju in pozitivnim kritikam bodo ostali v kategoriji za RES posebne priložnosti

Nataša

09 julij 2013

Razglednica z morja

A POSTCARD FROM THE SEASIDE


Pag 2013


Nataša