26 december 2014

Decembrsko polžkanje - 4. del


Ostanke in odrezke od polžkanja velikokrat še enkrat spremenim v špagetke, običajno v tanjše. In ker so barve ostankov, ki jih dam v ekstruder, pač zelo različne, se potem v špagetkih nekako prelijejo v zelene in rjavkaste odtenke z manjšimi odseki drugih barv - tak kupček me malo spominja na tanke žičke, ki jih dobiš, če olupiš kak debelejši električni kabel :)


Dovolj dolge sem zvila v polžke in tokrat poskusila nekaj novega - ko sem jim naredila hrapavo površino, sem jih obrezala v enako velike kvadratke. Se mi zdijo precej zanimivi, ampak ne vem še čisto, kaj bom z njimi.


Ker sem imela še nekaj neoblečenih pokrovčkov za kozarčke, sem razvaljala svetel fimo, nanj naložila mrežo iz krajših špagetkov in dodala nekaj polžkov.


Vse špagetke in polžke sem še potapkala z brusnim papirjem in njihov videz se je prav zanimivo spremenil v videz barvne "špage".


Pri enem pokrovčku sem odvečni del odrezala, pri drugem pa sem pustila, da izgleda kot krpica, iz katere še štrlijo nitke, in dodala še nekaj "rožic" ob strani. Ta pokrovček bo od vseh še najbolj služil zgolj dekorativnemu namenu, ker so "nitke" precej krhke.



Konec
Polžkanja namreč. Za letos.

Nataša