12 september 2017

Spanje in vitamini

Prenočišča v veliki večini primerov rezerviram vnaprej. Sem še vseeno malo premalo avanturist, vsaj za prvo potovanje v neko državo. Tako nas je za teden v New Yorku pričakala soba v Brooklynu.
Čisto po naključju (so me vprašali, če sem to planirala, ampak res nisem), je bila nam najbližja tista metro postaja, kjer se je stikalo in prepletalo največ prog, tako da smo praktično od koderkoli lahko prišli do »doma« brez prevelikega kombiniranja in prestopanja.

Ko smo se odpravili naprej na pot z avtom, smo ugotovili, da je najti prenočišče v bistvu dosti manj problematično, kot bi človek mislil. Na avtocesti so vsakih nekaj deset kilometrov takšne table
ko zapustiš avtocesto, »padeš« v manjši ali večji kompleks za postanke, kjer je na voljo različno velik nabor bencinskih postaj, restavracij in motelov.
Po celi državi so razprostranjene hotelske/motelske verige Best Western, Days Inn, Knight's Inn, Ramada, La Quinta...
Zadeve so precej poenotene – sistem rezervacij in plačil (cena je za sobo in ne na osebo), standard storitev, postavitev in oprema sob. Ponekod so zidane večnadstropne stavbe, večinoma pa vrsta eno- ali dvonadstropnih hišk.
Če so sklenjene v krog, je na sredi bazen.
Naše sobe so si bile zelo podobne: velika soba z dvema velikima posteljama, kopalnico, pultom z umivalnikom in kavnim aparatom, mizica, TV, hladilnik, mikrovalovna pečica in klima.
Ravno prav za udobno prespat, se normalno umit, kakšno malenkost skuhat, sicer pa je bil praktično povsod v ceno nočitve vključen tudi zajtrk.
Na začetku poti smo se vsi skupaj nekako odločili, da nam je škoda časa in denarja za prehranjevanje v klasičnih restavracijah. Nekajkrat smo si nabavili sestavine in si večerjo pripravili v sobi, sicer pa smo pofirbcali po nekaterih fast-food restavracijah (Popeyes, ChickFilA, TacoBell, Wendy's, KFC).
Najbolj od vsega smo pogrešali sveže sadje in zelenjavo, ki v trgovinah ni tako samo po sebi umevno in dostopno kot pri nas (v večini prodajaln ga sploh ni, kjer pa je, pa je občutno dražje).
Smo pa za nekaj časa nazaj in naprej nafilali zaloge vitamina CH(ocolate),
S(ugar),
J(unk)
in F(at).
...

Se nadaljuje