01 julij 2015

Ne moreš fimat cel dan ...

... če ne začneš že zjutraj :)




Kar dolgo sem čakala na pravo priložnost, da sem lahko za cel dan (in še dlje) zasedla celo kuhinjsko mizo s fimanjem.


Najprej sem se (kot ponavadi) zagnala v škatlo z ostanki, en kupček prevaljala, odtisnila štempiljko in izrezala s pomočjo papirne šablone (nekoč sem naletela na neko ogrlico, ki mi je bila všeč zaradi oblike "kamenčkov", pa sem si oblike obrisala na papir in spravila).


Naslednja je nastala čisto slučajno - ko sem kup ostankov že nekajkrat prevaljala s paštamašino, da je bila barva že gladko rjava, se mi je od nekod izpod valjčkov prikradel in na rjavo plahto prilepil nek zlato pisan "zmaj". Za presenečenje. Seveda se ga nisem lotila odstranjevat. Kos sem obrezala, prerezala na pet delov in dodala še kroglico v istih barvah.


Temnejše barve pod valjčki so bile od valjanja prvih kupčkov ostankov, zlata pa od priprave mase za ekstruder za tega "faraončka"; vse, kar takšen okrogel medaljon rabi, je iztisnjen špaget s pravokotnim premerom, zvit v polža. Kroglice so dodane po želji ali če želimo prikriti kakšno nepravilnost. Pri meni je bilo približno pol-pol.


Za ogrlico, ki mi je v tej rundi najljubša, sem pripravila hrapavo podlago iz metalik modre, krogci pa so špageti iz ostankov (barva rjava z dodatki), prevaljani v tanke trakce in zviti v polžke. Polžke sem predhodno spekla, da sem jih lahko potem neposredno vtisnila v nepečeno podlago.
(opažanje po sestavljanju: zaradi bolj ohlapnih členov (trije obročki) se posamezni kosi precej obračajo. Sicer ni katastrofa, ker je modra zadnja stran enako hrapava kot sprednja, ampak bom verjetno poskusila z enojnimi, malo večjimi obročki...)



Nadaljevanje sledi

Nataša