29 julij 2024

Poletna bombažna črtasta

Iz na prvi pogled nemogočega izhodišča in nekajkratnega paranja je z naknadnim dodatkom pisanih mini ostankov nastala ena taka ... "kr vredu" :)
Podrobnejša razlaga zgornjega opisa:

Iz na prvi pogled nemogočega izhodišča ...
Od dveh drugih odej mi je ostal kup bombažev v ne ravno skladnih barvah,
a sem si nekako zamislila prehod od modrih preko toplih do zelenih.
Vse skupaj sem si lani poleti napakirala za na dopust in na poti v Grčijo in nazaj veselo kvačkala.
... in nekajkratnega paranja ...
Ob povratku domov, ko sem porabila že skoraj vso prejo, sem se odločila, da ne bo ok. Bila je preširoka in vsekakor nisem nameravala dokupovati nove preje, pa še simetrijo bi porušila.
Poskusila sem vizualizirati, kako bi bilo, če bi jo pač zaključila in razglasila, da so črte navpične ... Niti slučajno!
In sem pač celo sparala. Naslednjih nekaj poskusov začetkov, ki se tudi niso obnesli, sploh nisem slikala...

... je z naknadnim dodatkom pisanih mini ostankov ...
Iz škatle s prejami za hobotnice sem pobrala nekaj pastelnih odtenkov in jih zložila v smiseln preliv - od zelene preko toplejših odtenkov do modre.
Navila sem jih v klobke in jih skupaj s preostalimi zložila v zaporedje (za najtemnejše odtenke na obeh straneh sem se naknadno odločila, da jih ne bom uporabila).
Ko sem porabila prvo polovico prvotnih barv, se mi je zdelo, da bo pastelnih nekoliko premalo, zato sem za vmesne proge vzela še bel bombaž. Takoj je postala bolj poletna.
... nastala ena taka ... "kr vredu" :)
Bombaž je prijeten na otip, dvojna nit da malo več teže, odeja pa izgleda, kot da je bila že par poletij izpostavljena soncu, vetru in valovom :)

02 julij 2024

Popoldne ob velenjskem jezeru

Včasih naletiš na zanimivo kombinacijo oblačnega neba, sonca pod ravno pravim kotom in prijazno sodelovanje vseh modrih in zelenih odtenkov