22 september 2007

Še dva tedna...


...do svetovnega dneva izdelovanja voščilnic!

Svetovni dan izdelovanja voščilnic je praznik, namenjen izdelovalcem voščilnic po celem svetu. Njegov namen je počastitev ustvarjalnosti ročno izdelanih voščilnic in povezanosti, ki jo takšne voščilnice ustvarijo med prijatelji in sorodniki.

Praznik se praznuje prvo soboto v oktobru in pomeni začetek sezone izdelovanja prazničnih voščilnic, najbolj priljubljenega dela leta za izdelovanje in pošiljanje voščilnic.

Praznik je še zelo mlad: lani je ameriška revija Paper Crafts predlagala praznovanje Nacionalnega dneva izdelovanja voščilnic, ki naj bi združil izdelovalce, da bi izmenjali ideje, izkušnje, navezali stike med seboj in dobavitelji materialov...

Prvo praznovanje je bilo 7. oktobra 2006. Namenjeno je bilo samo bralcem revije Paper Crafts, vendar je zaradi izredno pozitivnega odziva in velike priljubljenosti izdelovanja voščilnic po celem svetu praznik prerasel v Svetovni dan izdelovanja voščilnic.

Več o prazniku najdete na spletni strani http://www.worldcardmakingday.com, še kakšno stvar v slovenščini pa bom dodala tukaj v naslednjih dneh.


TWO MORE WEEKS TO WORLD CARD MAKING DAY
(all information in the Slovene post is taken from the official World Card Making Day website)


mravljica