17 maj 2011

Mali fimomaraton

MINI FIMO-MARATHON

Začela sem v soboto zvečer in izkoristila celo deževno nedeljo. Nič revolucionarnega, samo igranje po dolgem času. Kljub temu, da to potegne za seboj tudi nekaj ponesrečenih poskusov, je nastalo dovolj kosov za tri peke.
/ I started Saturday evening and spent the entire rainy Sunday. Nothing very new, just playing around after a long time. Despite the fact that such playing also gives some unwanted results, I managed to make enough stuff for three baking batches.

Najprej je kar naenkrat bilo za cel pekač modrih in vijoličnih. Očitno sem za začetek rabila poglabljanje v te barve...
/ First of all, I suddenly ended up with one baking tray full of blue and violet pieces. I obviously needed some immersion in these colours to start with.


Potem sem načrtno šla skozi škatlo z ostanki in odprtimi zavojčki fima. Nekaj prelivov, nekaj štampiljkanja, nekaj igranja kar tako.
/ Then I went and deliberately used up the leftovers from previous sessions and opened packets. Some blending, some stamping, some playing just for fun.


Ostanke ostankov sem zvila v kačice in zvaljala v "pižamice". Zamolklo rdeča in sivo rjava sta se slučajno znašli ena ob drugi in sem ju morala dati skupaj. Srčki so nastali kar tako mimogrede in še brez določenega namena. Modri preliv je rezultat enega poskusa, ki pa se je nekje vmes sfižil in je ostal samo ta "plava laguna" krogec. Za preostanek ponesrečka sem pa hvaležna, da obstaja tako krasen postopek kot je valjanje "frtajčkov" - jih že vidim v kot dolgo poletno ogrlico v kombinaciji z modrimi poldragimi kamenčki...
/ I rolled the leftovers from leftovers together and made some striped pieces. I saw a great dull red and grey-brown piece lying next to each other and I just had to put them together somehow. Little hearts were just a test, with no precise purpose so far. The blue blend was the result of an experiment which went wrong in the process and I only managed to save this "blue lagoon" circle. For the rest of it, I'm very glad that there is this great technique to make swirl lentils from almost any messed-up pieces of fimo - I'm going to use them with some blue semi-precious chips to make a long summer necklace...


Zdaj me pa čaka kar nekaj vrtanja, brušenja, lakiranja, nizanja... Za naslednjo fimo seanso pa sem si že nevemkolikič obljubila, da bom RES naredila tudi nekaj stvari v svetlejših barvah :)
/ And now I'll have to do quite some drilling, sanding, varnishing, stringing... And for the next fimo session, I made a promise for I-don't-know-which time that I will REALLY make some stuff in lighter colours :)

Fajn je bilo.
/ I had good time.

mravljica

11 komentarjev:

Hali pravi ...

Uuu kakšne serije ( tudi jaz sme jih imela prejšnji teden ha ha ha), vijola mi je najljubša! Jo prav vidim na kakšni beli poletni majčki ali srajci!

K pravi ...

Ohhh, plava laguna! (Jaz sem v nedeljo tudi razmišljala o idealni kombinaciji dež+fimo, pa dlje od tega po strašansko naporni orkestralni vaji nisem prišla.)

Vladuška pravi ...

Super igračkanje in veliko stvari je nastalo. Lepi so.

Andreja pravi ...

To je kar ta prav maraton, ne mini. KOliko zadev si uspela narediti in verjamem da bodo tudi v dokončani obliki prekrasni izdelki.

Jana pravi ...

Občudovanja vredne peke. Nestrpno pričakujem kako jih boš skombinirala v ogrlice.

Špela pravi ...

Sem že na FB komentirala - ti si nora ;) Seveda že komaj čakam da skombiniraš!

katarina pravi ...

Spet si bila pridna! Sami lepi koščki, komaj čakam, da bodo skupaj sestavljeni.

DIDI pravi ...

ojoj... cela proizvodnja, za vsakega bi se nekaj našlo, res si pridna kot mravljica, lep topel pozdravček

mravljica :: little ant pravi ...

Punce, hvala! Tudi jaz se že veselim sestavljanja :)

Barbi pravi ...

Oooo, tole je pa tako lepo za pogledat, da sploh ni treba, da se kaj sestavi, pa je že občudovanja vredno. Super koščki. Tisti polžkasti, pa črtasti, pa štampiljkasti, pa s prelivi ... ja, vsi ti so mi ekstra všeč. :)

mojca - mka pravi ...

uuuuuuuuuuuuuuf! kakšna runda! super barve, oblike... juj, kaj vse bo nastalo :)